Vrouwencirkel

Herken je dit?

  • je hebt behoefte om je binnenwereld te ontdekken.
  • je wilt meer vanuit je hart leven in plaats vanuit wilskracht
  • je wilt de diepte in, want oppervlakkig contact levert jou geen energie (meer) op
  • je wilt je eigen sensualiteit gaan ontdekken
  • je verlangt naar zusterschap in plaats van vrouwen als rivalen te zien

Wat is mijn verlangen om een vrouwencirkel te geven?

Tijdens mijn reizen heb ik ontzettend genoten van het diepe contact wat vrouwen in andere culturen bindt. Ik werd opgenomen en gekoesterd zonder achterdocht en opgenomen in de gemeenschap. Niet omdat ik leuk en onderhoudend kan zijn, want vaak konden ze me niet eens verstaan, maar wel omdat het vrouw zijn ons verbind en daar speelt de baarmoeder een grote rol in. Ik heb echt mogen ervaren dat achtergrond, land en geloof er weinig toedoen als vrouwen zichzelf openen. Vanuit mijn tantra achtergrond heb ik meegekregen dat het ergste wat een vrouw kan doen voor zichzelf en de wereld, is om zich af te sluiten. Wij geven niet alleen leven, wij zijn leven!

Eenmaal weer terug in Nederland begon ik dit pas echt te zien, het samenzijn en elkaar helpen met goedbedoelde adviezen is er zeker, maar verder is het een armoedige bedoeling. Daarom is er een groot verlangen om echt met elkaar samen te zijn.
Er ontstaan steeds meer vrouwencirkels, rode tenten en baarmoeder riten. Gelukkig maar. Veel vrouwen zijn uitgeput door stress of zelfs een burn out. De grootste groep zijn vrouwen tussen de 35 en 50 jaar oud. Ze hebben het contact met hun baarmoeder en vrouwenhart verloren en zijn onderuit gegaan in een wereld die gedreven word door mannelijke kwaliteiten.

Zachtheid

Zolang we niet uit onze vrouwelijke bron kunnen putten, komen we in de verharding. Zachtheid is onze natuurlijke staat. Je zult eerst je zachtheid terug gaan vinden en dan mag je het onderhouden zodat het zich integreert in je dagelijkse leven.
Zonder die zachtheid raken wij vrouwen uit balans, zo ook onze relaties en hormonen. Pms (premenstrueel syndroom) is voor veel vrouwen een maandelijkse hel die onszelf en onze relaties verziekt.

Productief en naar buiten gericht zijn gaat ten koste van onze zachtheid en soms willen we net als de maan gewoon even onzichtbaar zijn. Wij als maanwezens worden sterk beïnvloed door de maan en die vraagt van ons om zo nu en dan naar binnen te keren. Een vrouwencirkel voorziet in deze behoefte. Waar je kunt zijn met alles wat er is en niets hoeft, waar je ook mag komen als je moe bent. Gewoon even helemaal landen in je vrouwzijn, in je baarmoeder, de plek die je veiligheid en geborgenheid geeft. De plek ook die veel (onverwerkte) emoties en negatieve energieën absorbeert.
Ik vind het erg belangrijk om aandacht aan de baarmoeder te geven en dit doe ik door middel van beweging, klank, visualisatie en partneroefeningen.

Laten we samenkomen om die delen van onszelf die we verwaarloosd hebben, aandacht te geven. Ik geloof dat we kunnen bijdragen aan het creëren van een mooiere wereld, als we ons met onze innerlijke wijsheid van ons vrouw zijn gaan verbinden. Dat is waar ik met heel mijn hart naar verlang! Méér vrouwelijke, creërende en ontvankelijke energie.

Wie je ook bent of waar je ook vandaan komt, of je nou lang, klein, dik, of dun bent, vata, pitta of kapha bent, wat je achtergrond dan ook mag zijn of welke huidskleur je hebt, wat je ook doet in je dagelijks leven, wat je geloofsovertuiging is, culturele achtergrond of je leeftijd. Als je een vrouw bent die zich verder wilt ontwikkelen, ben je van harte welkom!

Waarom noemen we het een cirkel? Simpel, omdat we geen zin hebben om in rijen te gaan zitten. Ik krijg al jeuk als ik aan mijn schooltijd denk. Ik voel ook niet de behoefte om vooraan te gaan zitten omdat iedereen gelijkwaardig deelneemt, dat is de essentie van een cirkel.

Praktisch

Locatie:
De locatie voor de eerstvolgende vrouwen cirkel is op dit moment nog niet bekend