Dru-Yoga

 • Wil je meer in het nu zijn?
 • Wil je meer aarden?
 • Wil je je beter kunnen ontspannen?
 • Wil je mooi rechtop lopen?
 • Wil je meer verbinding met je hart voelen?

Dan is Dru Yoga misschien iets voor jou.

Wat is Dru Yoga?

Dru Yoga vindt zijn oorsprong in Hatha Yoga. Het is van generatie op generatie overgedragen. Zelf ben ik jarenlang met veel plezier in India geschoold in de Yoga. Toch miste ik iets, ik miste het vrouwelijke, vloeiende aspect. Dit heb ik in Dru Yoga gevonden. Er wordt gebruik gemaakt van vloeiende, zachte bewegingen om de geblokkeerde energie stroom weer op gang te brengen. Het is niet alleen een sierlijke, maar ook een krachtige manier om stress te verminderen. Door langzamer te bewegen komt je aandacht weer in je lichaam en laat je je vermoeidheid los. Het doel is om vanuit beweging in je stilte te komen. Om de overgang te kunnen maken van de dagelijkse drukte naar de stilte in jezelf beginnen we juist met bewegen en muziek. Deze bewegingen gaan steeds langzamer om te eindigen in de stilte en de ontspanning.

De wortels van Dru liggen in het oude India en voor mij lijkt het op een mix tussen yoga, tai chi en dans. We besteden veel aandacht aan ademhaling. Beweging en ademhaling gaan hand in hand. Regelmatige en diepe ademhaling haalt je lichaam uit de stressmodus zodat je je fitter en meer ontspannen voelt. Mijn lichaam vindt dit een feest en wanneer ik zie wat de lessen in korte tijd met mijn leerlingen hebben gedaan, kan ik het ook jou aanbevelen.

Door de aandacht voor je lichaam kom je stevig op de aarde te staan. Door de aandacht voor de ademhaling word je rustig

Kenmerken

 • Yoga van het hart:

Vanwege dat veel oefeningen een specifieke werking op de gezondheid van het hart hebben. We activeren de nadi’s (energiebanen) rondom het hart, en staan daardoor milder en met meer (zelf)vertrouwen in het leven.

 • Voor iedereen:

Of je nu jong, oud, gezond, ziek, flexibel of zo stijf als een plank bent. Het maakt niks uit. Dru Yoga kent vele aanpassingen. Het gaat er niet om dat je je er op richt hoe mooi je in de houding staat, maar wat die houding met je doet.

 • Wervelkolom:

Er wordt veel aandacht gegeven aan het soepel maken van de wervelkolom. Een gezonde, soepele wervelkolom is de basis voor een gezond leven.

 • Kernstabiliteit:

We houden rekening met alignment. Door je houdingsspieren (bekkenbodem) op de juiste manier te gebruiken voorkom je blessures en leer je de houdingen op een juiste manier aan.

Opbouw van de lessen

 • Activatie:

Op activerende muziek om het lichaam op te warmen en los te maken.

 • Energy Block Release (EBR’s):

Speciale bewegingsreeksen om geblokkeerde energie in gewrichten en spieren weer te laten stromen.

 • Asana’s :

Klassieke houdingen en/of speciale reeksen.

 • Ademhalingsoefeningen:

Beschrijvende tekst voor ademhalingsoefeningen

 • Ontspanning:

Erg fijn en lang in Dru Yoga, 20 minuten ongeveer. In deze staat van ontspanning herstellen je cellen en word de les op dieper niveau verankerd.

Praktisch

Op het moment geef ik geen yogalessen. Ook niet online. 

Ik ben met veel plezier docent aan de Dru Yoga Docentenopleiding. Je kunt ook losse modules volgen. Voor meer informatie:  https://www.druyogaopleiding.nl/

Ik geef les aan kleine groepen van maximaal 9 personen. Losse lessen en kortingen zijn daardoor niet mogelijk omdat je voor je plek betaald. Er is voldoende afstand en er is een luchtreiniger aanwezig ivm met de corona maatregelen. Tussentijds instromen is wel mogelijk. Ik geef les aan twee vaste, hechte groepen waarin weinig doorstroming is. Dit zorgt voor een veilige omgeving waarin veel persoonlijke aandacht is. Daarom vraag ik van jou om pas een proefles aan te vragen als je serieus overweegt om wekelijks Dru Yoga te gaan volgen.

Meer informatie over later instromen en wat er gebeurt bij ziekte kan je hier vinden.

Locatie

De Oorsprong. Driehuizerweg 331 in Nijmegen.
Deze prachtige locatie is een beetje moeilijk te vinden. Het staat namelijk vrijstaand naast een groot huis. Je loopt de oprit op door een poort met een grindpad. Loop langs de witte villa aan je linkerhand en het bordje prive. Rechts zie je een grasveld met bomen waar je dwars doorheen loopt. Daar zie je het gebouw de Oorsprong. Kom je er niet uit, dan kun je mij bellen.
Zorg dat je 10 minuten voor aanvang van de les aanwezig bent.

Auto gratis parkeren aan de straat.

 

Door in te ademen ontvang je Gods kracht. Het uitademen staat voor de wijze waarop je de wereld dient