Tantrisch Pinksterweekend 2020 met Johan en Saarein

Van 29 mei tot 1 juni 2020 een lang weekend “In Passion with your Heart”

“laat tantra geen andere bedoelingen hebben dan een verdieping van de geest en verrijking van de ziel”.

Kortom:

Wil jij graag leren hoe je contact met de ander maakt terwijl jij bij jezelf blijft?
Wil jij graag leren hoe je een tantrische prana flow massage geeft ?
Wil jij verdieping op het gebied van spiritualiteit en intimiteit ?
Wil jij je persoonlijk ontwikkelen in contact met een ander door Dru-yoga en tantrische oefeningen ?
Wil jij leren en ervaren met je gevoel te verbinden met touw/shibari ?
Wil jij je fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam ontdekken ?
Wil jij op een veilige manier de confrontatie aangaan met jou lichaam en geest ?

Dan is dit tantrisch weekend iets voor jou !

 

Johan Raaimakers Tantra-Atma en Saarein Bodewes Serene-Praktijken verzorgen dit Pinksterweekend als een warm bad voor je hart. Het is toegankelijk voor singles en paren van alle leeftijden of seksuele voorkeur met enige ervaring in tantra en of bewustzijn oefeningen. In het chakra systeem staat Anahata अनाहत (hartchakra) voor ongebroken, ongeschonden en is het vierde chakra. Anahata bevindt zich bij het hart en vormt het centrum van de mens en wordt gezien als de verbinding tussen de onderste drie chakra’s van de instincten met de bovenste drie chakra’s van het hogere, menselijke bewustzijn. Lichamelijk is Anahata verbonden met de longen en de ademhaling, een stabiele bloedsomloop, een sterk hart, een gezond hartritme en een diepe ontspannen ademhaling  duiden er op dat het hartchakra in balans is. Emotioneel gezien is Anahata het energetische centrum van liefde, medeleven, menselijkheid en geborgenheid, dat zorgt voor een liefdevol en ondersteunend contact met de ander en voert van het ik-bewustzijn naar het wij-bewustzijn. Symbolisch gezien wordt Anahata gezien als de god Vayu, Isha en Kakini, het element is lucht, kleur groen, dier antilope en planeet Jupiter.

Voor wie

Het weekend is geschikt voor iedereen met een behoorlijk niveau van onbevangenheid en enige kennis van hoe je emotionele lichaam werkt. Je moet open en onderzoekend zijn, bereid zijn om de overgave in jezelf te onderzoeken en in staat zijn om liefdevolle veiligheid te bieden als. Je moet je comfortabel voelen om je letterlijk en figuurlijk bloot te geven. Het hebben van een geschikte partner of gelegenheid partner is fijn maar niet noodzakelijk. Wij gaan streven naar een balans in mannen en vrouwen maar je moet ook open kunnen staan om eventueel een oefening te doen met iemand van je eigen sekse. Bij aanmelding vragen wij je om een formulier in te vullen zodat wij voorbereid zijn op jou kennis en ervaring en je kunnen ondersteunen daar waar nodig is. Masseer jij graag met iemand van je eigen sekse ben je meer dan welkom, belangrijk dan is met een eigen (gelegenheid) partner te komen. Bij vragen of onduidelijkheden over deelname bel Johan 0629064111 of Saarein 0624650037 of stuur een mail 

Informatief

  • Wanneer: Het pinksterweekend 2020, van 29 mei vanaf 17 uur (later aankomen is geen probleem) tot 1 juni 16 uur.Tibetaanse tantra
  • Kosten: De kosten voor dit lange Pinksterweekend zijn 375 euro per persoon op basis van 2 persoons kamers. 1 persoons kamer mogelijk tegen een meerprijs van 60 euro. De prijs is all in, dus inclusief 3 overnachtingen, cursusgeld, vegetarische maaltijden, thee en fruit. Je kan ook met eigen kampeermogelijkheden komen (prijs blijft dan gelijk aan een 2 persoons kamer)
  • Waar: www.meeuwenveen.nl/ Meeuwenveenweg 1-3 7971 PK  Havelte gebouw 0 + 1
  • Meenemen: Makkelijk zittende kleding, beddengoed (deze is ook te huur) sarong of omslagdoek, grote en kleine handdoek en dekentje of doek voor massage, massage olie. Als je een eigen meditatie kussen en/of yoga mat hebt neem deze dan ook mee.

Inschrijven kan hier, na het invullen van het formulier en het beantwoorden van de vragen ontvang je een bevestiging/aanbetaling mail retour en na de aanbetaling is jou/jullie plekje verzekerd van deelname.

Johan Raaimakers www.tantra-atma.nl

Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Ik heb ervaringen opgedaan bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam. Ik volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa. Ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en ik werk nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen waarbij “De Shift” een jaarlijks hoogtepunt is. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt. De Tibetaanse tantra massage trilogie “Prana & Verbinding” en “De speeltuin van prana” en de “Tantra & Shibari” workshops zijn daar mooie voorbeelden van.