Zo kan het ook

Hier volgt een verslag over een uit de hand gelopen ochtend bij een therapeut. Projecties en overdrachtsverschijnselen. Ik schijn, zonder er iets voor te hoeven doen, een nogal spiegelend effect op mensen te hebben. Volgens astrologen schijnt dit met mijn planetensituatie te make te hebben, waardoor ik het onderbewuste bewust maak en daar zit niet iedereen op te wachten.. Regelmatig kom ik daardoor in nogal vreemde situaties terecht. Hier beschrijf ik zo een situatie.

Het is weer lente en daar hoort een reiniging bij. Ken je die (body detox) voetenbadjes? Een half uurtje in zo een badje en je weet niet wat je ziet: Het water kleurt door jouw gifstoffen die eruit komen. Al die kleuren staan voor een specifiek orgaan of deel van je lichaam waar zich veel gifstoffen bevinden. Ik was daar al een tijdje benieuwd naar en nu vond ik dan online via een aanbieding: drie sessies met die badjes. Daarbij ontvang je ook een massage of accupunctuur. Het is 13 maart 2019 en vol goede moed ga ik naar haar toe, ik was wat aan de vroege kant en dat nam ze me niet in dank af. Geen fijne binnenkomer, ook was het koud in de ruimte en was zij voor mij geen warme persoonlijkheid. Ik stapte daar toen al met gemengde gevoelens de deur uit maar dacht toen, ach iedereen heeft wel wat. Gisteren kwam ik met een dikke trui voor mijn tweede sessie en daar gaat deze blog over.

Bij binnenkomst werd er een scan van mij gemaakt. Ik moest met mijn hand aan een apparaat en het resultaat was een figuur met allemaal rode streepjes. Conclusie: Ik was zwaar uit balans, dat ik dat niet merkte en nog kon functioneren. (Ik) Nee, dat merk ik inderdaad niet. Ik heb wel wat kleine klachten maar ik voel me best gezond en schoon. (Therapeut) Schoon? Wat een viezigheid komt er uit je. In het badje was het een groen, bruin, oranje feest. (T) Jij zit echt vol met gifstoffen! (Ik) Ik ontgift regelmatig, zelfs dagelijks heb ik mijn ontgiftingsrituelen maar aan haar te zien was ik ver heen. Gelukkig kende ik de foto’s van badjes die meer in de richting van een modderpoel kwamen en dat was lang niet het geval bij mij. (T) Het lijkt me verstandig als je je door een homeopaat laat checken, ik kan je verwijzen naar een collega en die zal je van top tot teen checken, ook alles wat je eet. Ik deed een poging om wat te nuanceren maar ze was op dreef. (T) Met jouw leeftijd moet je mega gezond zijn, vol levensenergie zitten en geen enkele klacht hebben!

Ik kreeg bij binnenkomst een glaasje speciaal water wat ook erg lekker smaakte, ik nam er kleine slokjes van en het glaasje was in een kwartier op. (T) Je hebt het zomaar naar binnen geklokt! (Ik) Nee, ik heb het NIET naar binnen geklokt. (T) Je bent ook al naar de wc geweest en gezonde mensen gaan maar drie keer per dag plassen. Jij verzuipt gewoon je nieren, die hebben het zwaar hoor! Even later: (T) Wil je een kopje thee? (Ik) Nu beland ik in een conflict zei ik, ik wil wel maar volgens jou drink ik veel te veel. (T) Ik maak wel een kopje thee voor je en dan krijg je er ook een glaasje water bij (?)
Ze komt terug met verwarmende thee, dit is heel goed voor je. Wat voor thee drink je eigenlijk gedurende de dag? (Ik) s ’Ochtends begin ik met Kumis Kutjing en.. (T) Nee! Dat is niet goed! Dat is namelijk veel te prikkelend voor je. (Ik) Ehh ik drink hem voor andere doeleinden, deze thee werkt ook op emotioneel gebied. (T) Ja genoeg theeën doen dat. Kumis Kutjing werkt op de longen maar jij moet iets hebben wat lager werkt, ze wijst naar haar buik, jouw problemen komen voort uit angst. Ik kijk haar verbaasd aan, waar zou ze deze wijsheid vandaan hebben? Van allerlei soorten informatie en projecties slingeren me om de oren, teveel voor dit verslag. Een soort van vocabulaire diarree die nooit ophoud. Ergens hier begint mijn irritatie zich langzaam kenbaar te maken maar het is nog niet genoeg.

Ze dacht dat ik misschien een bacterie of parasiet onder de leden heb en ik vertel haar dat ik 6 jaar geleden cholera heb gehad. (T) In India???? Ik krijg weer op mijn donder: Jezus het meest smerige land ter wereld en je hebt je niet eens laten inenten? Wat ontzettend dom van je! Je gaat naar zo een land en denkt dan, dat overkomt mij niet, ik sta daarboven ofzo? Ik schrik een beetje van haar boute reactie: Ik ben niet zo van de inentingen en was in de veronderstelling dat het na de middeleeuwen niet meer zo vaak voorkwam. Inderdaad had ik gedacht dat het mij niet ging overkomen. (T) Je hebt ook kruiden die je beschermen tegen cholera en malaria!

Ondertussen zijn we bezig met scans, voetenbadjes en tussen alle (goedbedoelde) adviezen door bestudeer ik de schusslerzouten, dat zijn celzouten die je tekorten kunnen aanvullen. Het zijn er maar liefst 27 en overal hoort een beschrijving bij. (T) Ik denk dat jij je bijna in alle beschrijvingen herkent, je zult er veel nodig hebben want je bent er best erg aan toe.
We doen een scan na het voetenbadje en de rode streepjes staan inmiddels wat anders. (T) Zo, nu ben je weer in balans, mooi hoor! Kijk eens wat het voetbad met je heeft gedaan! Hier heb ik mijn bedenkingen bij. Ik voel me prima maar als ik haar moet geloven ben ik chronisch ziek en moet ik snel wat aan mijn gezondheid doen. Zo erg kan het dan niet met me zijn als ik in een half uur weer genezen ben door een voetenbadje die al mijn schade hersteld. Helaas heeft ze weer iets nieuws gevonden wat ik verkeerd doe. Ze kijkt bedenkelijk naar mijn haar waar ik een sjaaltje omheen heb gebonden. (T) Waarom heb je dat? Vanuit geloof? (Ik) Nee vanuit bad-hairday, het weer enzo. (T) je hebt al zo weinig yang en dan sluit je ook nog eens het punt af, boven op je hoofd, waar de yang energie binnenkomt! Zo krijg je een nog zwaarder nier tekort! Mijn sjaaltje zit prima op zijn plek en blijft daar ook gewoon.

We gaan naar deel twee van de sessie en ik verhuis naar de behandeltafel waar het van kwaad tot erger word. Zonder aankondiging begint ze naaldjes in me te steken. Ik word daar kriegel van, niet alleen van het erin steken maar daarna doen ze iets met draaien om de energiestroom op te wekken. Dat voelt voor mij behoorlijk onaangenaam. Om achter mijn energieblokkades te komen drukt ze heel hard op mijn hand met iets en vraagt mij te voelen wat pijnlijker is. AUW! Ze drukt een paar keer op dezelfde pijnlijke plekken. De rest van de dag staan er rode puntjes op mijn hand. Ze gaat door met prikken en duwen en de gedachte vaart voorbij dat ik bij een sadist op tafel lig. Ze wil toch wel iets te graag de baas spelen. Mijn gedachten slaan op hol over wat deze persoon nog meer voor sadistische dingen voor mij in petto heeft. Door alle tangen en bankschroeven in mijn fantasie heen vraagt ze me te glimlachen. (Ik) Glimlachen? Er valt hier niks te glimlachen. (T) Wat voel je als je glimlacht? (Ik) Irritatie. (T) Jij saboteert de sessie! Doe gewoon wat ik zeg! Er is geen reden tot irritatie. (Ik) Geen reden? Ik lig hier met allemaal pijnlijke pokkenaaldjes in mijn lijf! (T) Jij bent een grote saboteur! Kijk je handen zijn koud en verkrampt. Je bent toch yogadocent? Dan weet je toch hoe je energie door je vingertoppen moet laten stromen? Kijk zo doe je dat, en ze maakt openende gebaren met haar handen. Ze dwingt me om door te gaan met de mindfull adem met de glimlach en ik blokkeer totaal op de tafel, mijn handen verkrampen en mijn adem zit hoog. Het is naar maar het helpt om te delen hoe het met me gaat. Dat doe ik vooral voor mezelf want zij luistert niet. Ik vertel haar dat ik met mijn irritatie wil zijn en dat het erg oppervlakkig voelt om dit weg te lachen. Dit is niet de meest ideale plek om in proces te zijn!

Ik besef dat dit een dergelijke situatie is dat je jezelf niet in de steek moet laten. Ik zie ook haar onprofessionaliteit met overdracht verschijnselen. Als dit jaren eerder was gebeurt, was ik waarschijnlijk met naaldjes en al de straat opgerend. Ze spiegelt me wel goed op sommige punten, zoals dat ik meer naar anderen mag luisteren, minder eigenwijs en wat meer mag meebewegen. Ik ben hier ook niet voor niks en kan hier ook mijn lering uit trekken. Helaas heeft ze niet door dat mijn lering die ze me door mijn strot heen duwt ook haar lering is en eigenlijk meer zegt over zichzelf dan over mij. Deze sadistische bruut is mijn leermeester nu, ook zei is deel van deze goddelijke schepping. In het verleden zou ik op dezelfde dominante mannelijke manier mijn tegenstander bestreden zijn want als ik ergens niet tegen kan, dan is dat onrecht. Nu mag ik verzachten in deze situatie en ben ik trots op mezelf dat ik hier stappen in maak en dicht bij mij blijf. Dat is een belangrijk leerdoel van mij: Ondanks gekte om me heen bij mezelf blijven en niet reageren vanuit pijn, maar vanuit heling.

Ze blijft me dwingen om te glimlachen en vraagt me weer wat ik voel. (Ik) Irritatie. (T) Er is echt iets mis met je! Ieder normaal mens zou zich lekker voelen bij een glimlach, dit betekent dat jij je dus helemaal niet goed met jezelf voelt! (Ik) In andere omstandigheden wel, ik ben heel blij met mezelf! (T) Jij saboteert jezelf en mijn sessie! Ik laat je even alleen en ze loopt weg. Helaas is ze alweer snel terug maar gelukkig bevrijd ze me wel van de stekende jeukende naaldjes. Ze is uitgelopen en de volgende client staat al op de stoep. Ze blijft me vertellen hoe erg ik saboteer en wat ik zou moeten doen. Ik heb nog nooit zo vaak gehoord dat ik een saboteur ben. Zou het bijna gaan geloven Ze kijkt me een moment goed aan, schud haar hoofd en zegt: Je ziet er leuk uit, je energie is fijn maar je hoofd owww. (Ik) Niemand is perfect, ook ik niet. (T) Dat maakt niet uit, maar je saboteerd MIJN sessie en daar houd ik niet van. Ik besluit om niks meer te zeggen en ga. Ik wandel een half uur en stamp flink op de grond om de irritatie los te laten en kan bijna niet geloven wat er is gebeurd. Kali Yuga: het duistere tijdperk waarin we nu leven en waarin therapeuten zelf therapie nodig hebben. En ik kwam alleen voor een voetenbadje..

Deze email heb ik haar gestuurd:
Ik wilde even wat kwijt over de sessie van gisteren, ik heb er namelijk niet zo een lekker gevoel aan over gehouden. Ik ervaarde je als erg autoritair en onvriendelijk, weinig ruimte voor mij overlatend. Ik ben benieuwd of ik je trigger met iets of dat je je altijd zo gedraagt? Dat hoop ik niet want anders zou je geen klant meer overhouden volgens mij. Er was van alles mis met mij, volgens jou. Ik ben blij dat ik genoeg zelfvertrouwen heb anders was ik gebroken de deur uitgelopen. Ik geloof in ontwikkeling en waarvan ik leer, is verzachten in situaties die voor mij ongemakkelijk en onbekend zijn. In plaats van op een harde mannelijke dominante manier te reageren zoals ik vind dat jij dat doet. Dat heb ik gister niet gedaan, op wat irritatie na. Ik zou daarom toch graag de volgende keer komen. Ik ga je niet vragen om hier ook je lering uit te trekken maar wil je wel vragen om wat minder heftig met me om te gaan de volgende keer.

Word vervolgt.

Zo kan het ook

Eén gedachte over “Zo kan het ook

  • 16 maart 2019 om 06:11
    Permalink

    Nooit meer naar deze dame toegaan. Blijf bij jouw gevoel. Zooooooooo ben je niet in disbalans. Laat het je niet aanpraten!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *